Tisztelt makói lakos!

A 2011-es év a város életében olyan, mint amikor a családban a gyerek nagykorúvá válik: meghatározó, emlékezetes és sorsfordító.
Tavasszal ideért az M43-as autópálya, ami a város történelmének egyik legjelentősebb beruházása. Végre fellélegezhettünk. Elkezdődött a csatorna-beruházás, amely ha elkészül, 35 ezer térségi lakos mindennapjait teszi kényelmesebbé. A városrehabilitációs fejlesztések és a Hagymatikum-fürdő várható átadásával pedig egy új megélhetési lehetőség, a turizmus nyílik meg a makóiak előtt. Munkatársaimmal együtt fontosnak tartom, hogy folytatódjon annak a szemléletnek az érvényesülése, amely szerint valamennyi városi fejlesztésünk a munkahelyteremtést, a fiatalok helyben tartását, valamint a megélhetés biztonságát célozza.

Makó Város Önkormányzatának stratégiai tervei és intézkedései mind azt szolgálják, hogy Makó egy kellemes, európai kisváros legyen, ahol jó élni fiataloknak és időseknek egyaránt.
A most bevezetésre kerülő MAKÓ KÁRTYA is olyan kezdeményezés, amely esetében a kártyahasználók azonnal érzik a „makóiság” előnyeit. A Makó kártya használatával városunk intézményeiben illetve számos üzletben jelentős kedvezmény érhető el, például féláron lehet jegyet váltani az új fürdőben, olcsóbban lehet virágot venni, vacsorát enni, de az is lehetséges, hogy egy adott üzletben a rendszeres vásárlásokkal gyűjtött pontokat beváltsuk. Képviselőtársaimmal azért döntöttünk a Makó kártya bevezetése mellett, mert gazdasági előnyt nyújt a helyi vállalkozásoknak, költségkímélőbb megélhetést biztosít a családoknak és erősíti az itt élőkben a „makóiság” tudatát.
Kívánom, hogy a mindennapok során örömmel használja a makó kártyát a fürdőben, a Maros-parton és minél több makói üzletben!

Tisztelettel:

Farkas Éva Erzsébet
Makó város polgármestere